La Fira Valenciana de la Música posa a la venda les entrades per als concerts de pagament

La Fira Valenciana de la Música posa a la venda les entrades per als concerts de pagament

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha posat a la venda les localitats per als concerts de pagament de la seua setena edició. Sols quatre dels quasi seixanta espectacles que formen part de la programació requeriran l’abonament d’una entrada: León BenaventeCarles DéniaPau Alabajos amb la Banda Municipal de CastellóMara Aranda i Feliu Ventura. La setena edició del Trovam se celebrarà a Castelló de la Plana entre el 7 i el 9 de novembre.

León Benavente, potser la banda més en forma del rock estatal, actuarà a la Sala Simfònica de l’Auditori de Castelló el dissabte, 9 de novembre, per a presentar el seu últim disc, Vamos a volvernos locos (Warner Music). Aquesta formació va aparèixer en 2012 a partir de la unió d’alguns dels músics més reputats del panorama estatal: el vocalista i teclista Abraham Boba (membre de la banda de Nacho Vegas); el baixista Eduardo Baos (Tachenko); el guitarrista Luis Rodríguez (Nacho Vegas); i el bateria César Verdú (Schwarz).

Després de dos àlbums molt ben acollits per crítica i públic –León Benavente (Marxophone, 2013) i 2 (Warner Music, 2016)- el quartet ha lliurat 10 noves composicions que introdueixen noves textures en el seu so. Enriquit amb les col·laboracions d’Eva AmaralMaria Arnal i Miren Iza (Tulsa), l’àlbum es manté entre els discos més venuts a Espanya després d’entrar directament al número 2. La gira Vamos a volvernos locos va arrancar el 21 de setembre a Granada i arribarà a la capital de La Plana després de passar per Saragossa, Múrcia i Donostia, entre altres localitats. Les entrades per a aquest concert es poden adquirir en Notikumi.

Artistes valencians en el Teatre Principal de Castelló
Les taules del Teatre Principal de Castelló acolliran tres espectacles musicals protagonitzats per artistes valencians. En primer lloc, el cantant Carles Dénia oferirà la seua aproximació al Cant Espiritual, l’obra magna d’Ausiàs March (1400-1459), el dijous 7 de novembre. Es tracta d’una oració delirant, complexa, apassionada i sincera, on el poeta mostra les seues febleses. El músic trasllada els versos al segle XXI a ritme de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània, bolero americà i, sobretot, molt de ritme. L’acompanyen sis reeixits instrumentistes i l’espectacle té una vessant teatral gràcies a la presència de la bailaora mexicana Karen Lugo. Les entrades estan disponibles en Instant Ticket.

Un dia després, el divendres 8 de novembre, serà el torn de Pau Alabajos. El cantautor de Torrent presentarà un espectacle molt especial, ja que repassarà el seu repertori amb la companyia de la Banda Municipal de Castelló dirigida pel mestre Marcel Ortega i Martí. Amb aquest nou espectacle, Alabajos farà una relectura simfònica d’una trajectòria que s’allarga ja durant més de 15 anys. El públic podrà gaudir dels arranjaments que el compositor Roger Conesa ha escrit per als més de 50 músics i músiques que pujaran a l’escenari del Teatre Principal per a fer inventari de les cançons més emblemàtiques del cantant de l’Horta. Les localitats es poden comprar en Instant Ticket.

Per últim, el recinte de la Plaça de la Pau de Castelló també serà testimoni de les actuacions de Mara Aranda i Feliu Ventura el dissabte, 9 de novembre. La primera, una de les veus més reconegudes del folk europeu, posarà en escena l’espectacle Trobairitz, amb el qual celebra 30 anys de vida professional. A més, el seu repertori serveix per a revisar el concepte de l’amor a través dels segles i el paper de la dona en la seua concepció, vivència i transmissió. Les composicions, que es remunten al segle XII, són interpretades per Mara Aranda, quatre instrumentistes i una actriu. D’altra banda, Feliu Ventura posarà de llarg els temes de Convocatòria (Propaganda pel fet), el seu primer treball amb cançons noves des de fa vuit anys. El repertori està format per onze temes amb flaire mediterrani, barrejats amb sonoritats pop de clau anglosaxona. Els tiquets per a aquest espectacle es poden trobar en Instant Ticket.