La Fira Valenciana de la Música Trovam obri l’onzena edició

La Fira Valenciana de la Música Trovam obri l’onzena edició

La Fira Valenciana de la Música Trovam ha encetat hui l’onzena edició a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana. L’acte inaugural ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, qui s’ha solidaritzat amb els músics, ha destacat la importància de la Fira en l’enfortiment del teixit cultural i ha destacat la rellevància de la música en la Comunitat Valenciana, potser el territori d’Espanya on aquest fenomen té més importància, segons ha afirmat Mazón. Així mateix, a l’obertura de la Fira també han assistit l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco; la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina; i la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó.

Poc després d’acabar l’acte d’inauguració oficial de la Fira, els més de 300 professionals inscrits han pogut assistir a la presentació de projectes de referència en el sector. Durant el matí també ha tingut lloc una de Les Converses del Trovam. Així, l’asturià Nacho Vegas ha repassat la seua extensa trajectòria, que ja s’allarga més de tres dècades, i ha abordat la seua relació amb el fet creatiu i la indústria. A més, s’ha de destacar l’anunci de les candidatures dels VI Premis Carles Santos de la Música Valenciana i la celebració de les assemblees del Circuit Cultural Valencià i de l’Associació de Sales Privades de Música en Directe (En Viu!).

 

La primera jornada de la Fira també ha servit per inaugurar el Trovam+, projecte educatiu impulsat en col·laboració amb la promotora Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid. On han participat alumnes del Màster Propi Música en Directe Live Nation que es desenvolupa a la mencionada Universitat de la capital espanyola, així com estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló i l’alumnat de postgrau de les Universitats de Barcelona i Girona.