Trovam!-Castelló 2016: Una fira musical diversa, oberta i participativa

Trovam!-Castelló 2016: Una fira musical diversa, oberta i participativa

L’edició 2016 del Trovam! ha sigut dissenyada amb la voluntat de sentar les bases que consoliden en els pròxims anys una fira musical de referència al País Valencià, un lloc de dinamització cultural, musical i professional.

(NOTA: tota la informació està penjada a: www.firatrovam.com)

La Fira Valenciana de la Música

Aquesta iniciativa surt d’una necessitat, després de molts anys sense una política cultural planificada per part de les administracions, i aspira a consolidar la nostra indústria musical. El Trovam! 2016 està plantejat com el moment inicial dʼun camí que altres territoris fa dècades que posaren en marxa, i pretén posar uns fonaments sòlids per a poder competir amb les propostes musicals i professionals dʼaltres llocs, donant a conéixer el dinamisme musical que caracteritzen a la societat valenciana.

 

PRESENTACIO_TROVAM

Moment de la presentació del Trovam! 2016 a l’Ajuntament de Castelló

Cartell provisional

cartell_trovam_2016

El Trovam! està coorganitzat entre l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana), l’Ajuntament de Castelló, i l’associació Valencian Music (VAM!). Compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, les diputacions de Castelló i València, i altres organismes. Així mateix, compta amb la col·laboració d’associacions professionals del sector musical valencià (Associació d’Editors de la CV, associació de promotors MusicaProCV), del COM (Col·lectiu Ovidi Montllor), i de la Fira Mediterrània de Manresa.

Col·laboració especial amb Proweekend

El Trovam!2016 treballarà en estreta col·laboració amb el Proweekend, una iniciativa que va nàixer a Castelló el 2015 per a donar a conéixer propostes musicals emergents i organitzar encontres professionals. Els dos certamens han decidit sumar esforços i col·laborar conjuntament en l’organització dels showcases i les activitats professionals que tindran lloc a l’Auditori de Castelló.

 

Primeres confirmacions del cartell musical

 

TROVAM! PROWEEKEND
 

Carles Santos

Manel

Júlia

Aspencat

Oques Grasses

Gener

Ona Nua

Novembre elèctric

Cafè de Fel

Tomàs de los Santos

Xaluq

Herba negra

Ball de Sant Vito

Rondaballs

 

Rubén Pozo (Pereza)

Ruth Baker Band

The Cutting Fingers

Tomaccos

Dusty Shoes

Conducta impropia

Sulpank

Holy Paul (guanyador concurs Vinilo Valencia)

Bluet

Linqae

Camille

Gen

En total estan previstes més de 40 actuacions de bandes valencianes i d’arreu l’estat: presentacions de discos, de nous directes, i de propostes emergents.

La programació musical completa serà donada a conéixer en les pròximes setmanes.

Activitats professionals

Entre les activitats professionals que s’han previst per a l’edició d’enguany destaquen els debats en torn a les noves polítiques culturals valencianes, la presentació de l’estudi de la música valenciana que està desenvolupant la Universitat Jaume I, les taules rodones “El valor de la música en el desenvolupament dels territoris”, “Els camins de la internacionalització”, “Les dones en la indústria musical” “sobre drets d’autors”, o les trobades de programadors musicals. Aquestes activitats comptaran amb la participació de destacats gestors d’institucions, organismes i empreses d’àmbit local, autonòmic i estatal.

La programació professional completa serà donada a conéixer en setembre.

 

Els escenaris

En l’edició 2016, el Trovam! es desenvoluparà en 5 escenaris principals:

 

ESCENARIS INDOOR

  • AUDITORI DE CASTELLÓ: serà la seu de la fira i les jornades professionals, dels Showcases (TROVAM! + PROWEEKEND) i també del concert inaugural (MANEL + JÚLIA -10 nov). Comptarà amb 4 espais escènics i 2 zones professionals: Sala simfònica, Sala de cambra, Màgic Box, cafeteria, sala de premsa i foyer.
  • TEATRE PRINCIPAL: acollirà el concert de Carles Santos + el Cor de la Generalitat el 12 de nov), a més d’un concert per concretar.
  • TEATRE DEL RAVAL: com en les passades edicions, acollirà els formats musicals més intimistes i avantguardistes

ESCENARIS OUTDOOR

  • PLAÇA MAJOR: On tindran lloc els grans concerts les nits del divendres 11 i el dissabte 12.
  • PLAÇA SANTA CLARA: acollirà els concerts en família durant la jornada del dissabte 12.

Entrades

Els concerts a l’aire lliure són gratuïts. Les entrades per a assistir a la resta de concerts sortiran a la venda a partir de setembre en www.notikumi.com.